3 Ara 2013

Samsung, Akıllı Telefonlar için 20MP Kamera Sensörü Çalışmalarına Başladı!


Mobil cihazlarda her modül kendi kategorisinde inanılmaz bir gelişim içerisinde. Akıllı telefon satın alırken kullanıcıların ilk sorduğu soruların başında ise kameranın kaç megapiksel olduğudur. Pazarlama noktasında üreticilerin elinde önemli bir koz olarak değerlendirdiği kamera tarafından 2013 yılı üst seviye telefonlarda genel anlamda 13MP çözünürlüklü kameralar kullanıldı. Sensörün boyutu ya da oluşturulan kamera yazılımına bakılmaksızın birçok üretici hala en yüksel megapiksel seviyesini  en iyi kamera olarak değerlendiriyor. Bu durumu işlemci tarafında da yaşadık. Çevremdeki birçok insana hala Exynos Octa‘nın 8 çekirdekli bir işlemci olmadığını anlatamıyorum ve birçok kişi Galaxy S4‘ün performans noktasında en iyi cihaz olduğunu savunuyorum.
Kamera tarafına tekrar dönecek olursak; önümüzdeki yıldan itibaren üreticilerin genel anlamda 16MP çözünürlüklü sensörlere yer vermesi bekleniyor. Ultrapikselgibi farklı teknolojilerin kullanımı devam edecek fakat standart bir seviye belirlenecektir.
Samsung’a ilişkin haberlerde güvenilir bir kaynak olarak gösterilen ETNews, 2014 yılı olmasa da, 2015 yılı için Güney Koreli üreticinin Ar-Ge departmanının 20MP çözünürlüklü sensör üzerinde çalıştığını duyurdu. Oluşturulan sensörün detayları henüz bilinmiyor, fakat düşük ışık performansını artıran ISOCELL ve optik görüntü sabitleme (OIS) teknolojilerinin söz konusu sensörde yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.
20MP’lik kamera modülünün Galaxy Note 4 modelinde yer alması beklenmiyor,  bu duruma sebep olarak ise; Samsung’un kamera noktasında bu denli hızlı bir yükselişi hiç göstermemesi ve Galaxy S ile Galaxy Note ailesinde aynı kameraların kullanılması gösteriliyor.
Samsung önümüzdeki yıldan itibaren üst seviye akıllı telefonlarda 16MP kameralar kullanmaya başlayacak. Galaxy Note ve Galaxy S serilerinin yıllık 100 milyon satış rakamına ulaştığı dikkate alındığında bahsi geçen 16MP’lik kamerada OIS teknolojisinin yer almayacağı iddia ediliyor. Buna gerekçe olarak ise yeterli tedarikin sağlanamayacak olması gösteriliyor.

kerem yasar

Merhaba Arkadaşlar.Blogum da android sistem ile ilgili haberler,teknik bilgiler,uygulamalar,oyunlar vb. birçok konuya ulaşabilirsiniz. İyi eğlenceler dilerim

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 SÜPER ANDROİD.