3 Ara 2013

Nokia, Yeni Devi için Tanıtım Videosu Yayınladı!


Windows Phone ekosisteminin neredeyse tamamı elinde bulunduran Nokia, işletim sistemi için yayınlanan GDR3 güncellemesiyle birlikte donanım tarafından nihayet rekabetçi ürünler oluşturabildi. Söz konusu güncelleme neticesinde işletim sistemi 4 çekirdek, Full HD çözünürlük ve büyük ekran desteğine kavuştu. Nokia ise işletim sisteminin belirli bir olgunluğa erişmesinin hemen ardından özellikle Android tarafında yer alan cihazlarla rekabet edecek ilk ürünlerini kullanıcıların beğenisine sundu.


Geçtiğimiz haftalarda düzenlenen Nokia Wolrd etkinliğinde 6-inçlik Lumia 1520, 10-inç ekrana sahip Lumia 2520 tablet modeli ve yine 6-inçlik orta seviye akıllı telefonLumia 1320‘nin resmi tanıtımları gerçekleşmişti. Dört çekirdekli Snapdragon 800 ve Full HD ekran çözünürlüğüne sahip Lumia 1520 ve Lumia 2520 modellerinin yanında Lumia 1320 oldukça makul görünen donanım özellikleri ve fiyatıyla mobil dünyasında etkili bir giriş yapabilir.
Büyük ekranlı telefonlar kategorisinin tamamı Android cihazların elinde. Zaten Apple’ın şu ana kadar büyük ekranlı bir iPhone tanıtımı gerçekleşmedi. Nokia ise yeni cihazlarıyla oldukça kızışan pazarda kendisine yer arıyor. Lumia 1320′nin ise bu yerin oluşmasında etkin rol alması bekleniyor.
Geçtiğimiz aylarda bazı perakende şirketlerinin ön siparişe açtığı telefon 399€ (1.090 lira) fiyat ile listelendi. Yıl sonuna kadar ülkemizde de satışa sunulması beklenen telefon için bir fiyat tahmini yapmak zor ancak 1200 lira bandında satışa sunulması olası görünüyor.
Nokia yeni dev telefonu için bir yandan tanıtımlarını sürdürüyor. Yayınlanan yeni videoda telefonun temel özellikleri ve birçok renk seçeneği sunan tasarımı üzerinde duruluyor.  6-inç büyüklüğünde ClearBlack teknolojisiyle donatılan HD çözünürlüklü IPS LCD ekranın yer aldığı telefonda ekran Gorilla Glass 3 ile dayanıklı bir hale getirilirken, cihaz gücünü 1.7GHz frekans hızında çalışan çift çekirdekliSnapdragon 400 işlemcisinden alıyor. 1GB RAM, 8GB dahili depolama, microSD kart desteği ve 3400mAh batarya Lumia 1320′nin öne çıkan teknik özellikleri.
Tanıtım videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.

kerem yasar

Merhaba Arkadaşlar.Blogum da android sistem ile ilgili haberler,teknik bilgiler,uygulamalar,oyunlar vb. birçok konuya ulaşabilirsiniz. İyi eğlenceler dilerim

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 SÜPER ANDROİD.