30 Kas 2013

Samsung Galaxy Nexus’a Android 4.4 KitKat Nasıl Yüklenir?

Android ekosisteminde 18 ayını tamamladığı gerekçesiyle resmi güncelleme desteği kesilen Galaxy Nexus’un yazılım desteği bundan sonraki süreçte geliştiricilerin sunacağı desteğe göre şekillenecek. 1GB RAM’e sahip telefonun Android 4.4 akıcı bir şekilde çalıştıracağından kimsenin şüphesi yok ancak, daha güncel cihazlara ilginin artırılması adına birçok cihaz için resmi güncelleme desteğinin kesildiğine daha önce de şahit olmuştuk.

Tam bir geliştirici telefonu olan Galaxy Nexus için resmi güncelleme desteği son bulmuş olsa da, geliştiriciler Android 4.4 çalışmalarına ilk günden itibaren başladı. Halihazırda test aşamasında olan yazılımları Galaxy Nexus telefonunuzda denemek istiyorsanız alt bölümde yer alan yükleme talimatına göz atabilirsiniz.

Yükleme talimatı;
1- Buradan Android 4.4 test ROM’unu indirin.
2- Buradan Google uygulamalarını indirin.
3-İndirdiğiniz her iki zip dosyasını telefona yükleyin.
4-Galaxy Nexus telefonunuzu kapatın ve Ses kısma+güç butonları Fastboot moduna geçiş yapın. Burada ses tuşlarını kullanarak Recovery menüsüne geçiş yapın.
5- Daha sonra sırası ile “install zip > choose zip from / sdcard bölümüne geçiş yapın.
6- İlk olarak Android 4.4 test yazılımını flaşlayın. Sonrasında yine aynı bölümde Google uygulamalarını yükleyin.
Not: Yükleme öncesi halihazırda kullanmış olduğunuz ROM’u yedeklemeyi ihmal etmeyin. Olası sorunlarda rahatlıkla geri dönüş yapabilirsiniz. Yedek işlemi sonrası daha temiz bir kurulum için yükleme öncesi wipe işlemlerini uygulayın.

kerem yasar

Merhaba Arkadaşlar.Blogum da android sistem ile ilgili haberler,teknik bilgiler,uygulamalar,oyunlar vb. birçok konuya ulaşabilirsiniz. İyi eğlenceler dilerim

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 SÜPER ANDROİD.