30 Kas 2013

Galaxy Note II için Android 4.4 OmniROM Yayınlandı! [Yükleme Talimatı]


Android platformunda CyanogenMod, AOKP ve Paranoid Android gibi geliştirici ekiplerin isimlerini daha önce duymuş olabilirsiniz. Ekim ayı içerisinde resmi duyurusu yapılan OmniROM’un da saydığımız diğer geliştirici ekip kadar popüler olmasını bekliyor.

Geçtiğimiz günlerde Android 4.4 KitKat’e ilişkin açıklamaya yayınlayan geliştirici ekip, ROM hazırlıklarını aralıksız sürdürüldüğünü ifade etmişti. Ekip, Galaxy Note II için resmi olmayan Android 4.4 KitKat ROM’unu yayınladı.
Galaxy Note II kullanıcıları herkesin malumu bir yıldan fazla süredir büyük bir güncellemeye kavuşmuş değil. Son zamanlarda Android 4.3 güncellemesinin uluslararası arenada yayınlanacağına ilişkin iddialar artarken, kullanıcılar tarafında ise tepki dolu bekleyiş devam ediyor.
Custom ROM yükleme konusunda tecrübeye sahipseniz ve resmi güncelleme beklemek gibi bir dert yaşamak istemiyorsanız, Android 4.4 OmniROM’u Galaxy Note II cihazınızda tecrübe edebiliriniz. Söz konusu ROM henüz gelişim aşamasındadır. Şu an için her şeyin mükemmel çalıştığı bildiriliyor. Ancak ROM’un bazı özelliklerden yoksun olduğunu hatırlatalım. Bu eksikliklere değinilmemiş fakat kısa süre içerisinde kararlı sürümde tüm bu eksiklikler giderilecek.

Yükleme talimatına geçmeden önce bir uyarı yapmakta fayda var. ROM yükleme noktasında yeterli bilgiye sahip değilseniz bu işlemi hiç yapmamanız daha yerinde olacaktır. Zira yapacağınız yanlış bir işlem telefona ciddi zararlar verebilir.
Ayrıca özel ROM’u yüklemek için Galaxy Note II telefonunuzun root yetkisine sahip olması ve Custom Recovery’e sahip olması gerekir.
Yükleme talimatı;
1-Yükleme öncesi mevcut ROM’nuzu yedekleyin.
2- Gerekli dosyaları alt bölümden indirin.
3-İndirdiğiniz dosyalarını telefon hafızasına yükleyin.
4-Telefonu kapatın ve Recovery menüsüne alın. Sırası ile Factory Reset’i uygulayın ve sistemi formatlayın. Daha sonra ise ROM, Google Apps ve SuperSU dosyalarını yükleyin. Photosphere kamera uygulamasını isteğe bağlı yükleyebilirsiniz.
5- Yükleme işlemi sonrası telefonu yeniden başlatın.

kerem yasar

Merhaba Arkadaşlar.Blogum da android sistem ile ilgili haberler,teknik bilgiler,uygulamalar,oyunlar vb. birçok konuya ulaşabilirsiniz. İyi eğlenceler dilerim

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 SÜPER ANDROİD.