30 Kas 2013

Nexus 4′e Custom Recovery ile Android 4.4 Nasıl Yüklenir?

Google, Android 4.4‘ün dağıtımını Nexus 7 ve Nexus 10 için gerçekleştirirken, Nexus 4 ise fabrika imaj dosyaları yayınlanmasına rağmen hala resmi güncellemeye kavuşmuş değil. Fabrika imaj dosyalarının  yayınlanması ile kullanıcılar söz konusu dosya üzerine özel ROM çalışmalarını da başlattı. XDA Geliştiriciler forumu yine Nexus 4′ün yayınlanan orijinal yazılımını Custom Recovery‘den yüklenebilir hale getirdi.

Bu yazımızda Android 4.4′ün Custom Recovery’den nasıl yüklendiğini anlatmaya çalışacağız. Öncelik bu konularda yeterli bilgi ve birikimi sahip değilseniz yükleme öncesi bazı detayları iyi bilmeniz gerekecek ya da bu işe hiç bulaşmayıp resmi güncellemeyi beklemeniz gerekecek.
XDA Geliştiricileri resmi ROM’u yayınlamakla kalmadı root ve cihazlarda komutlarının çalıştırılmasını sağlayan BusyBox uygulamasını da dahil etti.
1- Buradan Nexus 4 KitKat 4.4 KRT16O stock (deodexed) ROM’un indirin.
2- İndirdiğiniz zip dosyasını telefona yükleyin.
3-Nexus 4 telefonunuzu kapatın ve Ses kısma+güç butonlarına bir süre basılı tutun, Fastboot moduna geçiş yapacaksınız. Burada ses tuşlarını kullanarak Recovery menüsüne geçiş yapın.
4- Daha sonra sırası ile “install zip > choose zip from / sdcard bölümüne geçiş yapın.
5- Bu bölümde indrimiş olduğunuz stok ROM’u seçin ve flaşlayın.
Not: Cihazınızda TWRP Recovery var olsa da benzer işlemlerini uygulayacaksınız. İlk açılış normalden daha uzun olacak.
Not: Nexus 5 kullanıcı arayüzüne sahip Nexus 4 ROM’unu buradan indirebilirsiniz. Yükleme talimatı yine aynı şekilde olacaktır.
Nexus 4 cihazına Android 4.4 yükleyen Hakan Kandilli adlı okuyucumuzun yükleme sonrası ilk izlenimlerini aynen aktarıyoruz 
1. Ram Olayını çözmüşler gibi.
2.Daha akıcı
3.Hava durumu için ekstra widget yükleme zırvalığından kurtarmışlar.(Tek dokunuşla ulaşabiliyoruz. Google launcher yüklendiğinde)
4.Uygulamalardaki dağınıklığı gidermişler
5.ART gerçekten çok seri çalışıyor
6.Pil Kullanım süresi ram sorununu kısmen çözdüğü için uzamış gibi.
7.Simge boyutlarının büyümesi beklenen bir değişiklikti (google launcher yüklendiğinde)
8. Uygulamalarda yaptıkları yeniliklerle kullanım kolaylığı ve grafik kalitesi artmış durumda.



kerem yasar

Merhaba Arkadaşlar.Blogum da android sistem ile ilgili haberler,teknik bilgiler,uygulamalar,oyunlar vb. birçok konuya ulaşabilirsiniz. İyi eğlenceler dilerim

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 SÜPER ANDROİD.