30 Kas 2013

Apple TV’ler için 4K Ekranların Üretimi Başlıyor!


Apple’dan bir LCD Tv herkes bekliyor. Aslında bu teknolojiye sahip olan firmanın bu konuda bekleme sebebi televizyonunda da iOS işletim sistemini kullanma sevdası. Appleın yeni nesil televizyonları ile ilgili bir şehir efsanesi var ama bu söylenti 64 bit A7 işlemcilerin duyurulması ile söylentiden çok gerçeğe dönüşmeye başlamıştı. 

Apple’ın 4K yani  3840 x 2160 piksel boyutunda 16:9 bir televizyon yapacağını sağır sultan bile duymuştu. Macrumos’un haberine göre Apple 21:9 sinemaskop 4096 x 2160 pilksellik bir televizyon üzererinde de çalışıyor.
Söylentilerin doğru olup olmayacağını bilemiyoruz ama panel üretimi konusunda Apple’ın elinde kullanabileceği çok fazla enstrüman yok. LG’nin iPad Mini 2 Retina Display (2560 x 1440 piksel) üretirken bile ne kadar sorun yaşadığını biliyoruz.  Bu çözünürlükte ve Apple standardında üretim yapmak biraz zor olsa da AU Optronics firmasının yeni nesil panellerin üretimine başladığı bildiriliyor.
auo panel Apple TVler için 4K Ekranların Üretimi Başlıyor!
Özellikle 27 inç ve 32 inç boyutunda 4K panellerin üretimine odaklanmak isteyen Apple bu panelleri yeni nesil iMac’lerde kullanacak. Bu çözünürlük ile özellikle grafik tasarımcıları tam kalbinden vuracak olan Apple yeni nesil televizyonlarında ve yeni nesil Mac’lerde 4K çözünürlüğe geçecek. iPhone tarafında ise 1280 x 720 piksel olarak kabul gören HD ekrana bile ulaşamayan iPhone 5S halen 1136 x 640 piksel gibi sektörün çok gerisinde kalmış bir çözünürlüğü kullanıyor. Yeni nesil iPhone 6 ile Full HD ekrana geçmesi beklenen Apple’ın rakiplerinin ise aynı dönemde 2K çözünürlüğe geçmesi öngörülüyor. Televizyon konusunda en yüksek çözünürlüğü verecek olan Apple’ın iPhone telefonlarında da bu tarz atılımları bekliyoruz.

kerem yasar

Merhaba Arkadaşlar.Blogum da android sistem ile ilgili haberler,teknik bilgiler,uygulamalar,oyunlar vb. birçok konuya ulaşabilirsiniz. İyi eğlenceler dilerim

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 SÜPER ANDROİD.