30 Kas 2013

War Kingdoms – Türk Yapımı Ücretsiz MMO Strateji Oyunu


Bu yazımızda sizler için Türk yapımı olan bir MMO strateji oyununu inceleyeceğiz. Oyun gelişme sürecinde ilk olarak Wap ortamı için hazırlanmış, daha sonra web ortamında da çalışmaya devam etmiştir. İlk başta iOS ve Android için web uygulamaları olarak çalışan uygulamalar daha sonra native uygulama olarak değiştirilmiş ve sadece mobil ortamda oynanabilecek hale getirilmiş.

Tarz olarak travian tarzında bir oyun ve şuanda on binlerce kişi oynamakta. Sadece mobil ortamda oynanabilir olması sayesinde, yeni gelen güncellemelerle birlikte bu tip oyunlarda en büyük sorun olan yan hesap probleminin önü başarılı bir şekilde kesilmiş. Oyunu biraz oynayınca admin’in ne kadar başarılı olduğunu görebiliyoruz. Küfür, hakaret gibi şikayetlerde hemen müdahalede bulunan admin, kendisinden yardım istenince çok iyi bir şekilde destek verdiğini gözlemledik.
Oyunu ilk yüklediğimizde bizi varsayılan bir dünyaya yönlendiriyor. Her bir dünya ortalama 2-3 ay kadar sürüyor. Eğer ilgilenebileceğinizi düşünüyorsanız birden fazla dünyada da oynayabilirsiniz. Bir dünyaya ortalarda başlamak dezavantaj olabiliyor. Yakın zamanlarda 9. dünyanın açılacağı haberini aldık. Kayıt yaptıktan sonra sizi hesabınızın panel sayfasına yönlendiriyor. Bu ekrandaki binalara basarak ilgili yerlerde iyileştirmeler yapabilir, yeni üniteler üretebilirsiniz. Fakat oyunun mantığını ve nasıl oynandığını hızlı bir şekilde anlayabilmek için verilen görevleri yapmak son derece önemli.  Böylece hem ödül kazanabilir, hemde oyuna hızlı bir şekilde adapte olabilirsiniz. Ayrıca oyuna yeni başlayanlara tavsiyemiz hemen bir birliğe üye olmaları. Birliğe üye olmazsanız, sürüden ayrılmış kuzu misali kurtlara yem olabilirsiniz. Birliğe üye olarak oyun hakkında stratejik bilgiler alabilir ve onların desteklerinden faydalanabilirsiniz. Bazı birliklerdeki insanların birbiriyle görüşüyor olması oyuna ne kadar bağlanılabildiğini gösteriyor.
Oyunda ticaret yolları üzerinde şehirler bulunmakta ve oyunu bitirebilmek için herhangi bir ticaret yolu üzerindeki bütün şehirleri ele geçirerek dünyaya meydan okumak gerekiyor. Bu işlemi ancak bir birlik yapabileceği için iyi bir birlikte olarak oyunun içinde aktif bir şekilde olmak son derece önemli. Oyunda büyük ve kaliteli bir ordu oluşturarak ve ordunuzu sizden güçlülerden sakınarak doğru zamanda doğru yerde kullanarak daha da güçlenebilirsiniz. Çevrenizdeki güçlü oyunculardan biri olduğunuzda oyunda çevrenizde terör estirmeye başlayabilirsiniz.
Oyunun grafikleri eski versiyonlarda daha ciddi iken, sonraki versiyonlarda daha eğlenci bir tarza kaydırılmış. Bazı kullanıcıların bu durumdan yakındığını gözlemledik fakat oyunun zevkli olmasını engelleyen bir durum olmamış. Oyunun Türkçe desteği mevcut. Oyundaki yabancı-Türk çekişmesi genellikle bütün dünyalara yansımış durumda. Eğer bağımlı olmaktan korkmuyorsanız ve yeterli zamanınız var ise zevkle oynayabileceğiniz bir oyun.
Oyunu aşağıdaki uygulama marketlerinden indirebilirsiniz:
Google Play Store:
wk qr android War Kingdoms – Türk Yapımı Ücretsiz MMO Strateji Oyunu
Apple iOS:
wk qr ios War Kingdoms – Türk Yapımı Ücretsiz MMO Strateji Oyunu

kerem yasar

Merhaba Arkadaşlar.Blogum da android sistem ile ilgili haberler,teknik bilgiler,uygulamalar,oyunlar vb. birçok konuya ulaşabilirsiniz. İyi eğlenceler dilerim

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 SÜPER ANDROİD.