20 Mar 2012

Duracell Powermat WiCC Akıllı Telefonlara Kablosuz Şarj Özelliği Kazandırıyor!


İndüktif şarj, hayatımızda yer edinememiş olsa da yıllardır var olan bir teknolojidir. Elektromanyetik alan oluşturularak iki nesne arasında enerji alışverişi sağlayabilmemize olanak tanıyan kablosuz şarj, genellikle bir şarj istasyonuyla kullanılır. Enerji, indüktif bağlantı ile elektrikle çalışan cihaza gönderilerek pilinin şarj edilmesi sağlanır.
Kablosuz şarj konusunda çözümler sunan Duracell, yeni Powermat Wireless Integrated Charging Card (WiCC = Entegre Kablosuz Şarj Kartı) ürününü Mobil Dünya Kongresi 2012′de duyurdu. Daha önceki ürünlerinin kullanılması için cihazlarımıza kendilerinin tasarladığı kılıfları takmamız gerekiyordu. Fakat 0.9mm kalınlığındaki Powermat WiCC, akıllı telefonunuzun kendi kapağıyla bile uyum sağlayabiliyor.
Samsung Galaxy S II üzerinde sergilenen kablosuz şarj kartının uygulanabilmesi için cihazın pilinin temas ettiği bölüme ince bir bağlantı yeri eklenmeli. Çünkü iki tane güç, iki tane NFC çipi ve iki tane de şarj durumunu görüntüleyen Android uygulaması için bağlantı sağlanması gerekiyor. Yine de Galaxy S2′nin kendi kapağıyla beraber kullanılabileceğini tahmin ediyoruz. Gerekli bağlantı bölümü eklendikten sonra tıpkı bir hafıza kartı gibi takıp kullanılabiliyor.
Powermat WiCC, bir cihaza gayet cüzi rakamlara uygulanabiliyor. Üstelik çalışmalar Android işletim sistemi üzeirnden yürütülüyor, bir şarj durumunu gösteren Widget bile hazırlanmış. Yani yaygınlaşmaması için bir neden bulunmuyor. Her geçen gün gelişen şarj teknolojileri sayesinde yakın zamanda hem kablosuz şarjın hem de daha hızlı dolumun sağlanabileceğini düşünüyoruz.
Duracell gibi bir öncüsü olduğu sürece indüktif şarjın geleceği parlak görünüyor. Şarj aletlerinizin tarihe gömülmesi yakındır, hazır olun! Detaylı görüntülerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

kerem yasar

Merhaba Arkadaşlar.Blogum da android sistem ile ilgili haberler,teknik bilgiler,uygulamalar,oyunlar vb. birçok konuya ulaşabilirsiniz. İyi eğlenceler dilerim

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 SÜPER ANDROİD.